MAI OpenBASIC

MAI Basic Four

Rond 1970 startte MAI Basic Four met het leveren van MAI Business BASIC. Na een zeer succesvolle periode van 20 jaar kwam daar rond 1994 een eind aan.
Veel, vooral grotere bedrijven, maakten in deze periode de keuze om software aan te schaffen die geschreven was in MAI OpenBASIC. Dat had ook een reden, de software en de daarbij behorende hardware en operatingsysteem kwamen allemaal van MAI en waren dus volledig op elkaar afgestemd. Bovendien was het een programmeertaal waarmee gemakkelijk zeer stabiele applicaties konden worden gemaakt.
Ook nu nog zijn er veel bedrijven die programmatuur gebruiken die met MAI OpenBASIC is geschreven. Dat is niet zo verwonderlijk, de applicatie draait stabiel en is volledig afgestemd op de procedures, eisen en wensen van het bedrijf. Hiermee is een grote investering gemoeid die men niet graag weggooit.
Echter, met een relatief kleine investering is het mogelijk de applicatie om te zetten naar de moderne ProvideX ontwikkel omgeving. Voor een conversie van OpenBASIC naar ProvideX worden tools meegeleverd waardoor het relatief gemakkelijk is een OpenBasic applicatie om te zetten naar ProvideX.